Учителството
се разкрива чрез
нашите действия

 

Думите на Учителя

 

 

 

 

Произнесено от Върховният Учител Чинг Хай,
Международен Коледен Ритрийт, Флорида, САЩ
23 декември 2001 (оригиналът на английски)
Видеокасета № 725

Понякога съм чела информация, че хората са дошли при вас, защото сте изглеждали толкова щастливи и мили. И когато отиваме да изнасяме лекция и вие доброволно разпространявате листовки и т. н., някои хора ми казват: "Аз дойдох, защото те изглеждаха толкова добри и щастливи, че се зачудих защо. И дойдох да хвърля един поглед и да видя защо са толкова щастливи, и ето как попаднах при Вас." Виждате ли? Тъй като вие сте много мили, щастливи, дисциплинирани и добри, можете да убедите хората да се върнат в Божието Царство.

Това е учителството. Учителство не означава да стоиш тук и да имаш титлата Върховен Учител, и да говориш за птици, кучета и т. н. (Смях) Учителство е когато хората разпознават в теб нещо необикновено, че имаш нещо свише или че могат да се научат на нещо. Тогава сте учител. Ако някой гледа на вас като на човек, който може да ги научи на нещо, което нямат или което не знаят, значи сте учител. Вие сте учител на самия себе си.

И оттам нататък цялата вселена знае кой сте. И колкото повече го правите, толкова повече осъзнавате себе си, че сте наистина нещо: че учите не с думи, а с действия, с личен пример, с това, че сте себе си. Само вашето глупавичко лице е достатъчно, за да привлече хората. (Учителят и всички се смеят.) Дори няма нужда да говорите. Четох в някакъв рапорт, че хората се движели напред-назад много пъти, но не искали да вземат листовки. Но макар и гледайки ви отдалеч, вие сте излъчвали толкова силно това щастие и сте били толкова привличащи, че накрая не са могли да устоят. Трябвало да дойдат и да си вземат листовка и така дошли на лекцията.

Виждате ли каква невероятна сила имате? И дори не знаете това. Но по-добре, че не знаете! (Аплодисменти) Много хора раздават листовки навън, но нямат щастлив вид и другите не искат да си взимат. А вие излъчвате такова вътрешно щастие, че дори отдалеч хората могат да го почувстват и да го видят. Хубаво е, че не знаете колко сте могъщи, защото така няма да имате никакво его. Че кой има нужда от него? Ние се нуждаем от силата, но не от егото. Така че, вие сте супер. Колкото повече вършите нещата, толкова повече това ви се отразява, и тогава осъзнавате колко сте силни.