Гласът на Истинската Майка

Гласът на Истинската Майка
 

Семейството на Куан Ин

 

От посветената сестра Мисти Готч, САЩ (Оригиналът на английски)

 

В момента, в който родих сина си, можах да видя, как той не пое първата си глътка въздух. Когато акушерката видя как неговото малкорозово личице посиня, тя бързо извика: "Той не диша!" Грабна го и го отнесе в друга част на стаята, където се намираше апаратурата за спешна помощ и където сестрите чакаха да помогнат.

Сестрите започнаха да прочистват белите му дробове с помпа и му сложиха кислородна маска, за да го поддържат жив. "Обадете се на неонатолога от спешното отделение", инструктира главната сестра. Аз говорех на сина си през стаята: "Мама и татко са тук, ти ще се оправиш!" Моят изплашен съпруг държеше тъничката му ръчичка, докато минутите минаваха и сестрите започваха да се паникьосват.

"Неонатологът е на обиколка в болницата", каза една от сестрите, мислейки, че дори не е в сградата. Докато акушерката ме подготвяше за възможността синът ми да бъде приет в интензивното отделение за новородени, тя ми каза: "Майчиният глас я най-доброто средство, което може да помогне на мъчещо се да си поеме първа глътка въздух бебе. Не спирайте да му говорите!"

Внезапно, аз се обърнах към сестра ми и я помолих да увеличи звука на видеокасета на Учителя, която бяхме донесли в болницата, за да гледаме. Тя ме погледна невярващо: "Не можеш да гледаш това сега. Бебето ти не диша!"

"Моля те, пусни я силно, побързай!" й казах категорично.

"Добра идея", каза съпругът ми. "Направи го!". Сестра ми внезапно разбра и увеличи звука от видеото толкова силно, че да могат да го слушат всички в стаята, включително бебето.

След секунди чух най-очакваният звук: задъхването и плачът на моя новороден син. Много изненадана една сестра каза: "Той диша. Дръж кислородната маска на лицето му докато докторът дойде." Момент по-късно докторът дотича и прегледа детето ми.

"Няма нищо нередно с това бебе," каза той. "Дайте го на майка му." И с това новороденият ми син беше положен в прегръдките ми за първи път.

Години преди това, във Флорида, чух Учителят да казва, че да се родиш в семейство на посветени е голяма привилегия, докато толкова много души чакат за възможността да срещнат Учител и да получат духовно освобождение, и че тези души определено идват тук, за да практикуват Куан Ин Метода. Със съпруга ми често размишляваме за страданието, което пеленачетата трябва да преживеят, спускайки се от Небесата, за да се родят в този свят. Ние знаем, че не беше моят глас, а Гласът на истинската Майка на Вселената, която даде на сина ни сила и желание да започне този живот.