Поглед назад към изминалите години
 
   

Награди, получени от Върховният Учител
Чинг Хай през годините

 

През 1991 година Филипински Репортер почете Върховният Учител Чинг Хай с наградата за Образцов Хуманитарист, за да покаже благодарността си за усилията Й за подпомагане на жертвите от изригването на вулкана Маунт Пинатубо.
През 1991 Общинският Център за Човешки Права и Обществени Услуги, Манила, Филипините, връчиха на Върховният Учител Чинг Хай награда за подкрепа на човешките права (и за постижения към Вселенското Единство).
През 1991 кметът на Манила, Филипините,
връчи на Върховният Учител Чинг Хай Ключа на града и Я обяви за Почетен Гражданин.

През 1991 ROC - Филипинската Асоциация на Законодателите, награди Върховният Учител Чинг Хай с вимпел, за да покаже благодарността си за помощта Й към жертвите при изригването на вулкана Маунт Пинатубо.
През 1991 година доктор Рене Г. Сантос, Председател на Азиатската лига на Мирната и Свободна Младеж, връчи на Върховният Учител Чинг Хай сребърна почетна значка като знак на признание за Нейното изтъкнато водачество като личност на мира, добрата воля и изключителната Й загриженост за благоденствието на олакските бежанци във филипинските центрове.

През 1992 година мистър Емил Ф. Данциу, кмет на Бока Ратон, Флорида, САЩ, награди Учителя с ключа на града.

През 1993 кметът на Хонолулу, САЩ, връчи Международната Награда за Мир на Върховният Учител Чинг Хай, направи Я почетен гражданин и обяви 25 октомври за "Ден на Върховният Учител Чинг Хай". Освен това той откри възпоменателна бронзова статуя на Върховният Учител Чинг Хай, която по-късно беше изложена за постоянно на обществено място в град Хонолулу, за да й се радват всички.

През 1993 Файф Симингтън от Аризона, САЩ, обяви Върховният Учител Чинг Хай за Почетен Гражданин.
През 1993 Франк Джордан, кмет на Сан Франциско, Калифорния, САЩ, връчи на Върховният Учител Чинг Хай наградата за заслуги като признание за Нейния хуманитарен принос за света.

През 1994 губернаторите на шест Среднозападни щати (Илинойс, Айова, Уисконсин, Канзас, Мисури и Минесота), САЩ, почетоха Върховният Учител Чинг Хай с Наградата за Световно Духовно Водачество и бронзови статуи на Върховният Учител Чинг Хай. 22 февруари беше обявен за "Ден на Върховният Учител Чинг Хай." Мистър Чен Хунг Куанг, Генерален Секретар на Асоциацията за Световна Културна Комуникация, и губернаторите на шестте Среднозападни щати връчиха на Върховният Учител Чинг Хай награда за заслуги за нейния любезен принос за жертвите на наводнението в Мидуест, САЩ, и още една награда за усилията за подпомагане на жертвите от изригването на вулкана Маунт Пинатубо във Филипините.

През 1994 година мисис Барбара Дж. Финч, Директор на Международната Федерация за Човешки Права, и мистър Чен Хунг Куанг, Генерален Секретар на Асоциацията за Световна Културна Комуникация, връчиха на Върховният Учител Чинг Хай Наградата за Световен Хуманитарен Водач. Те също така Я поканиха за Главен Почетен Съветник на Международната Федерация за Човешки Права.

През 1994 тайландското правителство връчи на Върховният Учител Чинг Хай
Наградата Звезда за Благороден Живот.

През 1994 ФСПГМ (Фондацията Стипендия в Памет на Гилермо Мендоза) и Филипинският Институт за Развитие на Обществото и Прехраната връчи на Върховният Учител Чинг Хай Интернационалната Награда за Хуманитарна Дейност.

През 1994 Директорът на Радио за Международен Мир и Ректор на Университета за Глобално Образование, доктор Рихард Шнайдер, връчи Световната Гражданска Хуманитарна Награда на Върховният Учител Чинг Хай.

През 1994 година Върховният Учител Чинг Хай беше наградена с Диамантен Медал за Хуманитарна Дейност от Азиатската Лига за Мир и Свобода на Младежта и Ротари Клуб във Филипините.

През 1995 Премиерът и Вицепремиерът на Камбоджа връчиха на Върховният Учител Чинг Хай Наградата за Национално Строителство в Камбоджа.

През 1999 година кметът на Ереван, мистър Сурен Абрахамян награди Учителят със сертификат и сребърен медал за благотворителната Й дейност.
През 1999 Правителството на Формоза награди Върховният Учител Чинг Хай с почетен знак, за да изтъкне Нейния благотворителен принос към усилията за намаляване на щетите от земетресението.

През 2002 година Деветите Годишни Лос Анджелески Музикални Седмици и град Лос Анджелес почетоха Върховният Учител Чинг Хай като артист. Освен това те наградиха Учителя със Сертификат за Похвала, подписан от кмета на Лос Анджелис и почетен знак от чист кристал.

През 2003 Международният Културен Университет Император Шун, САЩ, избра Върховният Учител Чинг Хай за Почетен Декан, откривайки тържествено Нейна бронзова статуя. Международният Университет също връчи на Учителя Чинг Хай Златния Трофей Император Шун и медал на Наградата Император Шун.

През 2006 година "Търсачът на Мир", представящ поезията на Върховният Учител Чинг Хай, спечели първото място на 27-ите Годишни Телевизионни Награди.

През 2006 Фондацията Награда за Мир Гуси със седалище във Филипините връчи на Учителя Наградата за Мир Гуси като признание за Нейния глобален принос към филантропията и хуманитаризма.

Награди от Правителството на Формоза и обществени организации

 

В продължение на много години Международната Асоциация "Върховният Учител Чинг Хай" проведе стотици духовни семинари в затвори из Формоза. Асоциацията се грижеше за затворниците и ги учеше на медитация. Асоциацията беше канена като комисия за дългосрочно условно освобождаване и беше награждавана многократно за отличното си представяне в много правителствени служби, включително Министерството на Правосъдието във Формоза и Държавната Служба на Главна Обществена Прокуратура, Върховният Съд на Формоза.

Международната Асоциация "Върховният Учител Чинг Хай" е получавала много сертификати в знак на признателност за нейната всеотдайност при различни благотворителни и общественополезни дейности, включително помощ при бедствия, почистване на плажове и на околната среда, почистване на пътища, дарения за бедстващи и сираци, подпомагане на възрастни и деца, предлагане на безплатно медицинско обслужване, грижа за бездомните, разпространение на книги, провеждане на духовни семинари, изложби на произведения на изкуството и т.н.

(Поради ограниченото пространство, тук е описана само малка част от многото награди и
сертификати на признателност.)